Bilde viser traktor som henter grus med ei skuffe
Bildet viser mann med skjegg som jobber hos Maskinell Snøservice. Foto

FRA SESONGHJELP TIL DRIFTSLEDER

Haakon Christian Haneborg har lang fartstid i Maskinell Snøservice, men er likevel yngstemann i bedriften. I oktober ble han fungerende ny driftsleder.

Haakon har tidligere jobbet som både innleid brøytesjåfør og ekstrahjelp i firmaet. For tre år siden ble han driftskoordinator. MSS har rundt 200 kunder, og en ti, tolv ansatte på helårsbasis. I høysesongene leier de inn ekstra mannskap.

LITT AV HVERT AV ALT

– Hva er forskjellen da, på din forrige jobb som koordinator, og det å være driftsleder?

– Ole Tormod er egentlig fungerende daglig leder, men han hadde ikke lyst til å fortsette med det. Han har jo jobbet her siden tidenes morgen, og var selv ansatt før han kjøpte bedriften sammen med Mette, og tok over driften. Geir var driftsleder, som egentlig er en blanding av daglig leder og driftsleder. Vi er ikke så stort firma, man er både litt kontorsjef og litt administrativ leder. Jeg har tatt over alt det nå. Vi må bare kalle jobben noe, vi er jo ikke så mange, humrer han.

– Tidligere var jeg bindeleddet mellom firmaet og de vi leier inn på vinterstid. Som driftskoordinator hadde jeg ansvar for alle innleide brøytesjåfører og brøyteruter. Jeg har fortsatt det ansvaret, i tillegg til alle avtalene vi inngår med eksterne kunder og andre. Jeg er ansvarlig for den årlige fornyingen av avtaler, og inngåelse av nye. Dette innebærer en del befaringer til steder. Et eksempel er når tomter blir solgt, og nye eiere ønsker å vite litt om hvilke tjenester vi leverer, og om vi har noen råd og tips for hvordan det kan gjennomføres.

REINT OG SNØFRITT

 Haakons lange praktiske erfaring kommer godt med i denne jobben:

– Jeg har jo vært til og fra i femten år. Jeg vet hva som lønner seg, også økonomisk, og har bred kunnskap om hvordan tingene funker i praksis etter så mange år i bransjen. Jeg har også jobbet for konkurrentene til MSS. Men jeg valgte på et tidspunkt å komme tilbake hit igjen. Siden har jeg vært her, og fått mer ansvar og flere arbeidsoppgaver.

Når snøen smelter om våren står garasjevask og feiing og vedlikehold av uteareal for tur. Da er det spyling og litt gressklipping og rydding oppdragene går ut på.

– Vi har en helt super terassevasker som er en type industriversjon av en husholdningshøytrykksspyler med varmt vann.  Vi spyler bort gjørme og smuss og suger skitten opp med en feiemaskin. Ellers bruker vi Unimog med vanntank å spyle med i garasjeanlegg. Vi spyler med store mengder vann som vi også suger opp med feiemaskin. Da får vi det reint vettu!

FRA SKOGEN TIL KONTORET

Haakon var tømmerhogger i 18 år før han begynte i denne bransjen.

– Jeg jobba mye aleine. Jeg er vant til å dure i vei og styre min egen hverdag. Å være driftsleder her har gitt meg en helt annen hverdag, mer åtte til fire. Det er veldig uvant, men spennende. Jeg angrer ikke ennå! Jeg er heldig og har tatt over et system som funker. Det har også vært en fordel at jeg kjenner firmaet godt og har jobbet litt administrativt her tidligere.

FRAMTIDSRETTET

– Hvor ser du deg selv om ti år?

– Jeg er ikke en type som jager etter fantasilønninger, og jeg skifter ikke ofte jobb. Det er kanskje litt kjipt med pendlingen på en snau time, men det funker. Om ti år sier du?  Ja, enten er jeg daglig leder eller så er jeg eier. Jeg kunne gjerne tenke meg å være med på å videreutvikle firmaet videre, avrunder en tydelig fornøyd Haakon, før neste post på dagsordenen, som er kveldsmat for toåringen sin.

 

Share this post