Bilde viser traktor som henter grus med ei skuffe
Bilde viser maskinen UNIMOG 530

UNIMOG 530 er endelig på plass!

Med vinteren rett rundt hjørnet er det flott å ha Mercedes Benz sin UNIMOG 530 på plass. Dette er den femte modellen i rekken, av en av de mest avanserte maskinene vi kan skryte av å ha fått i vår samling.

Det er rett og slett en redskapsbærer. Vi har hatt UNIMOG maskiner i bruk i 20 år, og om vinteren bruker vi fortsatt alle maskinene vi har.

Den siste modellen er den største av de maskinene vi har, og kan ta med seg mye mer utstyr. Den er fornyet med mer elektronikk og nyere teknologi. Den er i tillegg enklere å styre. Den største forskjellen fra tidligere modeller, bortsett fra størrelsen, ligger i detaljene. For eksempel kan man i større grad bestemme hvor mye man vil strø, og man kan også strø mer på kortere tid. Den er euro 6 sertifisert, og oppfyller det siste og høyeste kravet om miljøvennlige kjøretøy.

UNIMOG med kantklipper

Tilfredsstiller kundekrav

Driftsleder Geir trekker frem at vi er veldig glade for å kunne ha dette som et nytt tilbud for nåværende, men også potensielle nye kunder. Om sommeren er maskinen utstyrt med en vanntank med et spyleanlegg foran, og den kan brukes både manuelt og automatisk.

– På vinteren bytter vi ut spyleanlegget, og setter på en tank på maskinen som gjør at vi kan strø med strømidler eller salt. Man kan også sette på en plog eller en snøfreser, eller man kan bruke den til å feie gater. Den gir oss mange muligheter, som også er til glede for kundene våre. Vi kan benytte den til flere forskjellige redskaper, avhengig av hva vi har behov for, og hvilken årstid det er. Det er en multimaskin som kan brukes til alle våre oppdrag.

Til tross for at maskinen i seg selv er kostbar, vil den kunne brukes til det meste og dermed gi lavere priser og færre maskiner. Den er firehjulsdrevet og har firehjuls sving, slik at den kommer seg frem på de trangeste stedene.

UNIMOG med brøyteskjær

Share this post