Bilde viser traktor som henter grus med ei skuffe
Bilde viser MSS sin allsidige driftskoordinator med skjegg og bart.

Haakon – vår allsidige driftskoordinator

Haakon Chr Haneborg (40) har i mange år brøytet snø for Maskinell Snøservice AS, en jobb han har trivdes veldig godt i. I august 2019 ble han ansatt som driftskoordinator.

– Jeg føler meg litt som en potet, og driver litt med alt.

Som driftskoordinator har jeg ansvar for traktorer, hjullastere, ansvar for å skaffe folk til vintersesongen, så det er litt mer å styre med nå enn når jeg bare brøytet snø.

Tidligere var Haakon innom bare når det snødde og det måtte brøytes, men som driftskoordinator er det ikke bare flere oppgaver han må ta seg av, men også utfordringer.

– En utfordring for oss er å skaffe nok mennesker og maskiner. Det er alltid noen som ikke vil kjøre mer, og som går til andre arbeidsplasser, men vi prøver å ha samme folk, og samme traktorer hvert år, så langt det lar seg gjøre.

Aktiv fritid

Haakons fritidsaktiviteter varierer etter hvilken årstid det er. Selv om jobben handler om snø, så presiserer Haakon at han er veldig glad i vinter.

– Hver årstid har sin hobby, sier Haakon.  Jeg liker vinteraktiviteter, og er glad i å stå på ski. Ellers er det mye offroad-kjøring med bil, samt bygging av biler.

Men i motsetning til vinter, byr høsthalvåret på en helt annen type aktivitet. Da er det jakt som gjelder, ikke bare i de norske skogene, men også utenlands. Han har jaktet villsvin i både Polen, Litauen og Sverige.

Det er spennende når en kan skyte et par villsvin i løpet av et par minutter, så det er kanskje en historie å fortelle. Ellers skyter jeg en del elg, men det er nok ikke noe unikt.

Haakon Haneborg er en ivrig jeger, offroad-kjører og «bilbygger».

Med jobb og fritidsaktiviteter til alle årstider, er det likevel rom for å slappe av. – Jeg er med på det meste når det gjelder aktiviteter, men jeg liker også å slappe av med familien, avslutter Haakon Haneborg.

Share this post