Bilde viser traktor som henter grus med ei skuffe
Bilde viser mann og traktor

Snøbrøyter Nylende Hansen

Hver vinter leier MSS-Maskinell SnøService AS (MSS) inn mellom 60 og 80 sjåfører til brøyteoppdrag over hele hovedstadsområdet. Kristian Nylende Hansen er en av dem. Han er storfornøyd med avtalen.

Odelsgutten fra Tolga i Østerdalen har ryddet snø på oppdrag fra MSS i to år. Han er storfornøyd med ordningen, men medgir at snømengden i vinter var i drøyeste laget.

– I vinter var det mer enn nok, ja. Men ekstrainntekten  jeg får på dette oppdraget kommer godt med. Den skal nemlig gå til nedbetaling av en splitterny traktor.

 

Gravemaskin om sommeren

Kristian Nylende Hansen er for tiden bosatt i Oslo, men er østerdøl god som noen. En gang i fremtiden skal han etter planen overta familiegården i fjellkommunen Tolga, omtrent så lang nord i dalføret man kan komme. Der produseres det melk og kjøtt på frodige fjellbeiter. Men inntil videre er Kistian bygutt. I sommermånedene er han å finne bak spakene på en gravemaskin et eller annet sted i Oslo og omegn. Det er sjelden rolige dager for en maskinfører.

 

Plassbrøyting om vinteren

På vinterstid har Nylende Hansen ansvaret for plassbrøyting flere steder på Alnabru. For å spare tid og kostnader, har han traktor og brøyteutstyr stående på en av plassene som skal brøytes. Han trenger egentlig ikke følge med på værmeldingen, for han blir innkalt når det trengs.

– Jeg har hvilende beredskap hele vinteren. Det betyr at jeg må være klar på to timers varsel når jeg blir oppringt fra MSS, sier Kristian Nylende Hansen.

 

Svært fornøyd

Det var en god nabo som tipset Nylende Hansen om MSS, og han angrer ikke et sekund på at han tegnet kontrakt om vinterbrøyting. Han nøler ikke med å anbefale dette for andre med traktor og ledig kapasitet.

– Alt fungerer som det skal, og systemet er enkelt og greit å forholde seg til, sier Nylende Hansen, som til og med er fornøyd med betalingen.

– Jeg har en rammeavtale med et fast honorar. Når jeg passerer rammen, får jeg ekstra betalt for det. Det skjedde nå i vinter.


Kunne du tenke deg å bli kollega med Kristian? Her kan du lese mer om våre sjåførstillinger.

Share this post